Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@08:13:50 GMT

روابط ایران و ترکیه عمیق و درهم‌تنیده

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۷۴۲۸

روابط ایران و ترکیه عمیق و درهم‌تنیده

دکتر سعدالله زارعی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگویی با قدس درباره علل لغو سفر وزیر خارجه کشورمان به ترکیه می‌گوید.

دکتر سعدالله زارعی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگویی با قدس درباره علل لغو سفر وزیر خارجه کشورمان به ترکیه می‌گوید: در روزهای گذشته، خبر تعویق سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ترکیه یکی از سوژه‌هایی بود که بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
گفته می‌شود به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها از سوی کشور میزبان، شاهد تعویق سفر حسین امیر عبداللهیان برای دیدار با مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه بوده‌ایم. 
متأسفانه اغلب تحلیل‌ها و اظهار نظرهای منتشرشده برخاسته از شناخت سطحی‌ است که توسط برخی جریان‌ها و رسانه‌های غیرمتخصص ارائه می‌شود. اینکه برخی رسانه‌ها به‌دنبال دلیل‌تراشی بی‌پایه و اساس برای این‌گونه اتفاقات ساده هستند، صرفاً یک تاکتیک رسانه‌ای است. تجربه ثابت کرده‌است گاهی در حوزه روابط بین‌الملل بروز مشکلات داخلی برای میزبان و یا میهمان موجب لغو یا تغییر زمان سفرها، دیدارها و قرارها می‌شود.
او در ادامه به روابط درهم تنیده دوکشور اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: در حوزه روابط جمهوری اسلامی ایران و ترکیه چند نکته حائز اهمیت است که باید به آن بپردازیم. ابتدا آنکه ترکیه به دنبال کاهش روابط با تهران نیست. دولت ترکیه نمی‌خواهد با جمهوری اسلامی در فضای صلبی قرار بگیرد؛ زیرا روابط ایران و ترکیه به گونه‌ای نیست که حتی شخص اردوغان بتواند آن را کم یا زیاد کند. درهم تنیدگی قومی و مذهبی نکته دیگری‌است که در روابط دو کشور مهم‌است. امتداد فرهنگ، زبان و قومیت ترکیه تا استان‌های ‌مرزی‌ جمهوری اسلامی ایران می‌رسد. از سوی دیگر شاهد عمق روابط مذهبی ملت ایران با مسلمانان ترکیه از جمله
 ۲۳ میلیون شیعه علوی «معادل یک چهارم جمعیت ترکیه» هستیم. روابط تهران و آنکارا در ۲۰ سال گذشته و حتی در دوران حاکمیت حزب عدالت و توسعه بر این کشور همواره با ثبات همراه بوده‌است. به عنوان مثال موارد اختلافی مانند پرونده جنگ سوریه نیز موجب واگرایی روابط دو کشور نشده است. درک ما از روابط همسایگی باید اصولی باشد و نباید به گمانه‌زنی‌های بی ثبات و اساس واکنش نشان بدهیم.
زارعی درباره تنش‌های ایجاد شده بین ایران و ترکیه هم می‌گوید: روابط ما با ترکیه و  هیچ کشور همسایه‌ای نمی‌تواند به سمت تنش حرکت کند، البته گاهی ممکن است کسی از داخل ایران یا ترکیه موضع‌گیری خاصی کند، اما این هرگز به معنای تنش در روابط دو کشور نیست. درجریان درگیری آذربایجان و ارمنستان نیز شاهد یک دوره تنش کوتاه مدت در مرزهای منتهی با ایران اسلامی بودیم. در جنگ‌هایی که منتهی به مرزهای مشترک با دیگر کشورها می‌شود بروز تنش‌های مرزی امری طبیعی است. برخلاف ایران که نقش بی‌طرف داشت این ترک‌ها بودند که با حمایت مالی و نظامی از آذربایجان طرف حساب ارمنی‌ها شدند. درحال حاضر با دستیابی طرف ارمنی و آذربایجان به یک راه حل مسالمت آمیز، اولاً شاهد عدم شکل گیری طرح کریدور باکو- نخجوان اردوغان هستیم و دوم اینکه شرایط آذربایجان به وضعیت ماقبل جنگ برگشته و ترکیه نیز از حضور نظامی پررنگ در آذربایجان صرف‌نظر کرده است. برهمین اساس می‌توان گفت روابط فی‌مابین به بلوغ بیشتری رسیده‌ و همین موضوع موجبات رشد و تداوم هم‌گرایی در گفت‌وگوهای دو ملت را فراهم خواهد کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ترکیه ایران وزیر خارجه کشور ایران و ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان دیدارهایی جداگانه با فضل محمد حقانی سرپرست سفارت افغانستان در ایران و بدرالدین حقانی سرپرست سفارت افغانستان در امارات متحده عربی داشت.

در خبرنامه ای که دفتر ریاست عمومی نخست وزیر در حساب رسمی ایکس خود در این رابطه منتشر کرده آمده است: بدرالدین حقانی ضمن ارائه اطلاعات در مورد فعالیت‌های سفارت افغانستان در این کشور مطرح کرد که علاوه بر توزیع شناسنامه و پاسپورت به افغان‌های مقیم دبی و ابوظبی، بسیاری از مشکلات آنها رسیدگی و حل شده است.

همچنین در این دیدار سرپرست سفارت افغانستان در امارات از اعلام آمادگی سرمایه گذاران اماراتی در بخش های کشاورزی و تحصیلات عالی خبر داد.

بر اساس گزارش ایراف، در نشست دوم، فضل محمد حقانی سرپرست سفارت افغانستان در ایران مطرح کرد که روابط ایران و افغانستان در سطح خوب است.

در این دیدار او همچنین گفت که تعداد زیادی از دانشجویان افغانستان در ایران در حال تحصیل هستند که به زودی قرار است روند توزیع شناسنامه و پاسپورت برای آنان آغاز شود.

حقانی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت که در مورد مسئله مهاجرین با طرف ایرانی درحال صحبت هستند.

معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان نیز در این دیدارها گفت که کشورش خواهان روابط مثبت اقتصادی و سیاسی با همسایگان و جهان است.

او گفت حکومت سرپرست خواهان روابط حسنه و فضای احترام متقابل است.

وی افزود نمایندگی های افغانستان باید تلاش کنند که فرصت های خوب در عرصه سرمایه گذاری و فعالیت های اقتصادی و تمایل افغانستان برای تعامل سیاسی به کشورهای میزبان توضیح دهند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900595

دیگر خبرها

  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • امیرعبداللهیان بر استمرار همکاری های دو کشور در عرصه های بین المللی تاکید کرد
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • ترکیه به تلاش برای توقف جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه می دهد
  • متلاشی شدن ۴۵۴ باند تبهکاری در ترکیه در ۱۰ ماه گذشته
  • وزیر دفاع روسیه در دیدار با وزیر دفاع ایران: آماده گسترش همکاری های نظامی هستیم
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد